Faghjørnet
- her vil du kunne lese faglige artikler og nyheter

Fokuset på miljø og bærekraft har generelt økt i samfunnet - øk din konkurransekraft! * 75 % foretrekker å kjøpe varer og tjenester fra miljøsertifiserte virksomheter * I offentlige anskaffelser skal bærekraft og miljø vektes 30 % * 90% av miljøfyrtårnsertifiserte virksomheter anbefaler andre det samme Ved å miljøsertifisere din virksomhet; tar du ansvar for fremtiden kan du øke potensiale og resultatet i din bedrift øker konkurransekraften din Bli med på vårt uformelle informasjonsmøte om miljøsertifisering! Når: Tirsdag 21. januar kl 08.30 - 09.30 (det vil bli tid til spørsmål og diskusjon i underveis eller i etterkant) Hvor: Teams Gratis! Påmelding (uforpliktende): Meld på her! (Har du utfordringer med påmelding, send en epost: linda@fagkonsulentene.no)

Vi ønsker å bidra til det grønne skifte, og veileder deg gjerne i prosessen mot å bli Miljøfyrtårnsertifisert. Fastpris Miljøfyrtårnsertifisering ved signering i 2024; 14 990,- * Vi veileder deg også til hvordan du kan løse kriteriene på beste måte for din virksomhet dersom du ønsker utvidet veiledning - noe som gir en effektiv sertifiseringsprossess.

Vi er lovpålagt å ha en internkontroll, men hva betyr det? Internkontrollforskriften har som formål å fremme forbedringsarbeid i virksomhetene innen: arbeidsmiljø sikkerhet forebygging av helseskade eller miljøforstyrrelser fra produkter eller forbrukertjenester vern av det ytre miljø mot forurensning og en bedre behandling av avfall forebygging av uhell og ulykker forbundet med egen lovlig aktivitet forebygging av uønskede tilsiktede hendelser Dette gjør vi for at målene i helse-, miljø- og sikkerhetslovgivningen skal oppnås.

Plan- og bygningsloven, SAK10, TEK17 osv definerer hva som forventes av entreprenører i bygg- og anleggsbransjen når det gjelder kvalitetssikringssystem og kvalitetssikring av egne arbeider. Først er det viktig å være bevisst på at HMS og kvalitetssikring er to forskjellige temaer, med forskjellig tilhørende regelverk og med forskjellige myndigheter som håndhever det. Vi skal se på HMS- kravene i neste innlegg, og lar disse ligge her. Det er paragrafer og lovtekster i et stort virvar for mange, men hva kreves egentlig? Vi skal se mer på dette!

For alle Miljøfyrtårnsertifiserte virksomheter, så er fristen for å levere den årlige klima- og miljørapporten 1. april. Er du i rute? Vi veileder deg gjennom rapporteringen, og vi kan også se på hvordan du kan jobbe videre mot en mer bærekraftig hverdag om dere ønsker det. Har dere nådd målene dere satte dere? Hvilke nye mål ser dere for dere? Hvilke tiltak ønsker man å gjøre for å nå målene? Vi hører gjerne fra deg!

"Hva jobber dere med?" "Kan det være nødvendig det a?" "Det klarer vel folk selv.." eller "Det er vel ikke så viktig.." Dette hører vi med jevne mellomrom. Og vår hverdag viser at ikke alle har kontroll på dette selv. Det kan være mange grunner til at dette ikke er ivaretatt, eller at man ønsker en støttepartner for å ivareta krav; ønske om å bruke tid på det man er god på selv og sette bort det oppgaver som andre er mer effektive på - dette er økonomisk fornuftig prioriteres ikke tidsmessig manglende kunnskap om kravene manglende forståelse av viktigheten og motivasjon for gjennomføring ("hva tjener jeg på dette?"), evt. konsekvenser ved manglende ivaretakelse